Al drie generaties in het kappersvak

Als kleine jongen liep Michel Vat, eigenaar van Hair Square, al in de kapsalon van zijn vader. Sinds de oprichting van Herenkapper Pons door zijn opa in 1933 zit het kappersvak in de familie.

Het begin in 1933

Onze bakermat ligt aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht, waar we op 9 juni 1933 als rasechte barbiersalon de deuren openden. We maakten furore bij kapperswedstrijden waar we Nederlands kampioen werden en een gouden schaar wonnen. Aan deze prijs ontleenden wij onze geuzenaam, want de salon was in de volksmond bekend als 'De gouden schaar'.

Inmiddels zijn we drie generaties verder. Niet alleen de haarmode is veranderd, maar ook onze salon. De oorspronkelijke naam Kapsalon Jan Pons werd herenkapper M. Vat, vervolgens Vat Haarmode en inmiddels zijn we bekend als Hair Square. Deze naam dragen we met trots! We groeiden uit ons jasje van de De Rotterdamseweg naar onze huidige locatie in Winkelcentrum Walburg beland. 

De derde generatie

'Ik ben de derde generatie in een echte kappersfamilie. Ons huis was altijd doordrongen van de geur van haarlotion. Vanaf mijn eerste levensjaar ben ik echt opgegroeid in de herensalon van mijn vader aan de Rotterdamseweg. Het kon niet anders dan dat mijn toekomst ook in de salon zou liggen.

Voor ik terugkwam op het nest, moesten er nog wat hindernissen worden genomen. Via Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Düsseldorf eindigde mijn mooie reis in Zwijndrecht. Hier begon ik aan de mooiste uitdaging van mijn leven: Hair Square.

Ik vind mijn vak het mooiste vak dat er is. Het gaat om zoveel meer dan alleen 'even' iemands haar knippen. Ik bent trots op wat ik maak en ik hoop dat klanten dit ook ervaren. Dat is ook wat ik onze junior stylisten altijd meegeef in hun trainingen: wees trots op wat je maakt, want je kan er iemand zó gelukkig mee maken.'

Michel Vat


Maak een afspraak

Bel naar de salon:
078 - 612 79 15

Bezoek de salon

Winkelcentrum Walburg
Hof van Holland 120
3332 EH Zwijndrecht

Locatie in Google Maps

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag:
08.30 - 17.30 uur

Zaterdag:
08.00 - 15.30 uur

Werken & leren

Op zoek naar een uitdagende baan of stageplek in een enthousiast team?